Bulgaria intră în carantină naţională din cauza COVID-19. Restricţii şi măsure dure din cauza creşterii numărului de infecţii

Bulgaria intră în carantină naţională din cauza COVID-19, în condiţiile în care organizează alegeri naţionale pe 4 aprilie. Autorităţile de la Sofia au raportat o creştere cu 40% a numărului de infecţii cu noul coronavirus în ultima săptămână.

Joi au fost raportate nu mai puţin de 4.201 de cazuri noi de COVID-19. 7.804 de persoane infectate cu noul coronavirus au fost internate în spitale, în vreme ce 609 dintre acestea sunt în stare gravă, relatează The Guardian.Alte ArticoleBelgia a cerut AstraZeneca dozele de vaccin destinate țărilor …Eutanasia, legală şi în Spania pentru persoanele grav bolnaveOamenii de ştiinţă au descoperit cum se pot reduce emisiile …

Totodată, Guvernul bulgar a închis grădiniţele, teatrele, cinematografele şi sălile de sport. În aceste condiţii, şi evenimentele private au fost interzise.

„Numărul infecţiilor este în creştere, la fel şi numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19, ceea ce ne-a determinat să impunem restricţii la nivel naţional de luni timp de 10 zile”, a declarat ministrului bulgar al Sănătăţii, Kostadin Angelov.

De asemenea, mallurile, restaurantele, şcolile, grădiniţele, gimnaziile şi toate locurile culturale din Sofia şi din regiunea capitalei bulgare urmează să fie închise, ”cu o siguranţă de 99%”, anunţă şeful Inspectoratului regional de sănătate Dancio Pencev.

Aceste măsuri de carantinare a capitalei Bulgariei, Sofia, urmează să fie propuse Grupului de lucru de la Sofia, în urma unei reuniuni la Ministerul bulgar al Sănătăţii. În cazul în care sunt adoptate, aceste noi măsuri urmează să intre în vigoare începând de vinerea viitoare.

Pencev a anunţat că aproape toate paturile din spitalele mari din Sofia sunt ocupate şi că presiunea cea mai mare vizează unităţi de terapie intensivă.

„Situaţia la Sofia este foarte alarmantă”, avertizează Pencev, care estimează că aproximativ 75% dintre paturile spitalelor din capitala bulgară sunt ocupate.

Citeşte şi: Sofia, capitala Bulgariei, se pregăteşte de carantină totală. Măsura ar intra în vigoare vinerea viitoare

Măsurile evocate nu vor fi implementate peste noapte, subliniază el, citat de agenţia de presă Novinite.

Citeşte şi Vacanţa de vară în Bulgaria se face numai pe baza vaccinului anti-Covid sau a unui test PCR. Reguli noi şi la folosirea umbrelelor de plajă

Câte persoane au COVID-19 în Bulgaria

Până în prezent, 350.700 de bulgari s-au vaccinat cu prima doză cu unul dintre serurile anti-COVID. Cu o populaţie de şapte milioane de locuitori, Bulgaria are cel mai slab procent când vine vorba de numărul de persoane imunizate împotriva COVID-19 din Uniunea Europeană.

Bulgaria a raportat un total de 291.769 infecţii cu coronavirus şi 11.715 decese de la începutul pandemiei.

 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*