Bilanţ vaccinare 5 aprilie 2021: Peste 50.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Bilanţ vaccinare 5 aprilie 2021. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 51.000 de persoane, fiind înregistrate 119 reacţii adverse. Alte 92 de reacţii sunt în curs de investigare.

Potrivit CNCAV, 51.370 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 43.451 au primit vaccinul Pfizer, 3.943 pe cel produs de Moderna şi 3.976 pe cel de la AstraZeneca.Alte ArticoleDezvăluiri şocante ale rudelor primului sibian cu COVID transferat …Medicul Radu Ţincu: „Este obligatoriu ca aparatura folosită …Ministerul Sănătăţii: „Vaccinurile anticovid NU sunt …

În total, până în prezent au fost vaccinate 2.132.024 de persoane, cele mai multe – 1.574.429 – cu Pfizer. Alte 171.322 de persoane au primit vaccinul Moderna şi 386.273 pe cel AstraZeneca.

Andreea Moldovan: „Valul trei vine cu o transmisibilitate mai mare”. De ce sunt afectaţi copiii

Bilanţ vaccinare 5 aprilie 2021:

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 119 reacţii adverse, cele mai multe – 61 – la vaccinul AstraZeneca. Alte 44 de reacţii adverse s-au raportat la vaccinul Pfizer şi 14 la cel de la Moderna.

„Menţionăm că 92 reacţii adverse sunt în curs de investigare”, a arătat CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă anunţă când va atinge România imunitatea de masă. Modificări la vaccinare din aprilie

Vasile Bănescu, despre implicarea cultelor în informarea despre vaccinare: Ajutorul Bisericii există

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a transmis, luni, că ajutorul Bisericii în ceea ce priveşte informara populaţiei cu privire la vaccin şi vaccinare deja există, fiind realizată o broşură cu informaţii pe care preoţii o popularizează cu toate ocaziile. ”Biserica Ortodoxă Română şi-a exprimat frecvent poziţia favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor anti-COVID”, a transmis Bănescu, precizând că, personal, îi încurajează pe toţi să se informeze din surse sigure şi să ia decizia cea mai bună pentru sănătate.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu a transmis, luni, o reacţie în legătură cu implicarea cultelor religioase, a Bisericii, în actul de informare a credincioşilor referitor la vaccin şi vaccinare: ”Ajutorul Bisericii există şi se (va) traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse in Broşura „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”, material oficial informativ pe care toate cultele religioase l-au primit in ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Conţinutul acestei broşuri este deja cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor în diferite ocazii. Aşa au fost şi sunt îndemnaţi, inclusiv de Patriarhia Română”.

Potrivit acestuia, ”clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea „gratuită, sigură şi voluntară”, aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România”.

”Este ceea ce pot face reprezentanţii cultelor. Biserica Ortodoxă Română şi-a exprimat şi a reiterat frecvent poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor anti-Covid”, a mai transmis reprezentatul Patriarhiei.

Vasile Bănescu a precizat că s-a vaccinat, considerând că este cea mai bună ecizie pe care o poate lua pentru sănătatea sa.

”Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută şi majoră care ţine nu doar de sănătatea personală, ci şi de cea comunitară. În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă, a mai declarant Bănescu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, referindu-se la campania de vaccinare anti-COVID, că sunt două luni foarte importante aprilie şi mai, estimând că la finalul lunii mai ar însemna să avem, într-un scenariu mai pesimist, 5 milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist 6,3 milioane.

El a aprecizat că este necesară o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural.

Şeful Guvernului a subliniat şi că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică lucrurile s-au stabilizat.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*