Bilanţ vaccinare 3 aprilie 2021. Peste 55.000 de români s-au imunizat sâmbătă

Bilanţ vaccinare 3 aprilie 2021. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat sâmbătă că, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate în România 55.425 de persoane şi au fost raportate 147 reacţii adverse.

Confuzii în centrele de vaccinare Pfizer: „Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer”. Explicaţiile CNCAV

Potrivit CNCAV, 24.889 dintre persoanele vaccinate au primit prima doză de vaccin, iar 30.536 a doua doză. 44.784 de persoane au fost imunizate cu vaccin de la Pfizer, 4.796 cu Moderna, iar 5.845 cu AstraZeneca.Alte ArticoleConfuzii în centrele de vaccinare Pfizer: „Doamnă, eu …Bilanţ coronavirus 3 aprilie 2021. Incidenţa în Bucureşti …Vaccin anti-Covid, produs în România? Anunţul făcut de Florin …

De la începutul campaniei de vaccinate, în România au fost imunizate 2.090.464 de persoane, dintre care 1.168.837 cu amebele doze.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 147 reacţii adverse, 11 de tip local, iar restul de tip general. În total, din decembrie, au fost înregistrate 11.009 reacţii adverse: 5.182 după vaccin Pfizer, 4.956 după AstraZeneca şi 871 după Moderna.

CNCAV precizează că 86 reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Vaccin anti-Covid, produs în România? Anunţul făcut de Florin Cîţu: „Acest lucru confirmă”

 

România este reprezentată de 9 companii şi două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creşterea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-19, anunţă sâmbătă prim-ministrul Florin Cîţu, care precizează că astfel România este reaşezată ”pe drumul cel bun” şi sunt reparate ”catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desfiinţat şi îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”.

”Veşti bune pentru România! România este reprezentată de 9 companii şi două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creşterea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea participă în procesele de selecţie în vedere implementării a 4 faze strategice: producţie de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire şi consumabile”, transmite  premierul Florin Cîţu.

Actualizare zilnică – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-191. Număr de doze administrate de vaccin…

Posted by RO Vaccinare on Saturday, April 3, 2021

El afirmă că, pentru producţia nanoparticulelor lipidice solide, folosite în vaccinurile ARNm – Pfizer- BioNtech şi Moderna ca vehicul de livrare, România este prezentă cu 11 participanţi în procesul de selecţie şi stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 şi Slovenia cu 1.

”Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecţie pentru partea de PRODUCŢIE. Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Reaşezăm România pe drumul cel bun şi reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desfiinţat şi îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, preizează premierul.

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, la ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului Cantacuzino, unde a fost împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, că această instituţie a fost la un pas de colaps din cauza subfinanţării, a frecventelor schimbări manageriale şi a ingerinţei politicului, iar aceasta trebuie să fie o lecţie care să nu fie uitată.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*