Bilanţ coronavirus 30 martie. Peste 1.400 de pacienţi COVID la ATI şi 175 de decese în 24 de ore. Ilfovul trece de incidenţă 9

Bilanţ coronavirus 30 martie. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi noile date privind răspândirea COVID-19 în România în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 946.647 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 845.357 de pacienți au fost declarați vindecați.Alte ArticoleFarmaciile din mediul rural, centre de testare rapidă pentru …Scade incidenţa în Bucureşti. Ce restricţii se impun dacă …S-au schimbat simptomele de COVID. Medic: „Afectarea pulmonară …

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.204 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Un medic cunoscut atrage atenţia: Ne îndreptăm spre scenariul în care scapă cine poate, Dumnezeu cu mila!

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.443 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.257. Dintre acestea, 1.405 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.685.665 de teste RT-PCR și 591.149 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.234 de teste RT-PCR (17.254 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.980 la cerere) și 13.153 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 69.601 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.514 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.589 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 105 persoane.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

 

Bilanţ coronavirus 30 martie. Prefectul Capitalei: Este posibil să avem o creștere a numărului de cazuri. O minoritate nu respectă regulile

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, avertizează că în următoarea perioadă este posibil să asistăm la o creştere a numărului de cazuri COVID-19 pentru că foarte mulţi dintre cei care au participat la protestele din ultimele zile în Bucureşti, dar şi în alte oraşe nu respectă regulile, mulţi nu poartă mască şi nici u respectă distanţarea socială.

Citeşte şi: Centrul Capitalei, devastat în urma protestelor. Poliţia Capitalei: „188 de persoane sunt audiate”

„Oamenii care nu respectă regulile, acei câțiva, o minoritate, ei nu respectă regulile indiferent dacă vin sau nu la proteste. Este posibil să crească numărul infectărilor, să avem o creștere a numărului de cazuri, dar acești oameni nu respectă regulile de obicei, tocmai de aceea facem un apel pentru conformarea voluntară”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, după protestele din ultimele două zile din Bucureşti.

Citeşte şi: Protestele au degenerat, confruntări violente în Capitală. Zeci de protestatari au fost reţinuţi VIDEO

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*