Beatrice Mahler: „În fiecare noapte să suplimentăm numărul de paturi”

Beatrice  Mahler susţine că medicii se confruntă cu situaţi în care trebuie să trateze familii întregi, dar şi că unii pacienţi le mărturisesc medicilor că au colegi de de serviciu care nu vor să se testeze sau, dacă se testează, nu declară boala, anunță news.ro.

„Este o presiune extrem de mare legată de pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală, legat de cazurile care ajuns cu necesar crescut de oxigen, pacienţi pentru care trebuie în fiecare noapte să suplimentăm numărul de paturi. Noaptea trecută am avut zece paturi suplimentate, dar poate că asta nu e atât de neobişnuit pentru că am mai trăit în noiembrie. Ce e diferit în acest moment este că pe această secţie COVID, unde avem un normativ de personal al unei secţii obişnuite, avem 10 pacienţi care ar putea în orice moment să ocupe un loc în Terapie Intensivă, unde asistăm pacienţii cu ajutorul medicilor de la Terapie Intensivă, vorbim de proceduri de ventilaţie non-invazivă, e adevărat, nu sunt pacienţi intubaţi, dar sunt pacienţi gravi, pacienţi critici şi atrag atenţia că această îngrijire noi trebuie să o facem cu un personal deficitar şi atunci nu ne mirăm de nemulţumirea care apare ca urmare a timpului scurt pe care personalul poate să îl aloce unui pacient”, a declarat Beatrice Mahler, vineri seară, la Digi 24.Alte ArticoleUn infirmier nevaccinat din Iaşi a murit, după ce s-a infectat …Bilanţ vaccinare 26 martie 2021. Aproape două milioane de români …Raed Arafat, noi critici la adresa medicului Flavia Groşan: …

Cele mai afectate zone de COVID. Bucureștiul, din nou în fruntea clasamentului

Mahler a catalogat COVID-19 drept „o boală vicleană, o boală extrem de nesigură şi impredictibilă ca evoluţie”.

Ea a atras atenţia asupra faptului că mai multe persoane i-au spus că au colegi de serviciu care s-au testat cu teste rapide, dar nu vor să declare boala, sau cunosc oameni care au simptome, dar nu vor să se testeze, ea spunând că aceste situaţii „amplifică gravitatea situaţiei pe care o trăim”.

„Sunt convinsă că, fără să facem testarea rapidă şi rapid, nu vom reuşi să stabilizăm această creştere a numărului de cazuri”, a afirmat Mahler.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 6.516 cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 116 decese. La ATI sunt internaţi 1.364 de pacienţi, numărul lor fiind încreştere. În Capitală, sunt 1.286 de cazuri noi de COVID-19, iar rata infectărilor a crescut la 6.67.

Vlad Voiculescu trage un semnal de alarmă: „Suntem într-o situaţie destul de critică acum”

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*