Atac cu bombă la o biserică în Indonezia, chiar în Duminica Floriilor. Mai mulţi credincioşi au fost răniţi. Imagini şocante cu momentul exploziei VIDEO

Atac cu bombă la o biserică în Indonezia. Incidentul şocant a avut loc în oraşul Makassar, capitala provinciei Sulawesi de Sud. Din primele informaţii, poliţiştii spun că explozia a fost provocată, cel mai probabil, de o bombă declanşată de un atacator sinucigaş.

„Am găsit părţi de corp uman şi cercetăm dacă aparţin atacatorilor sau persoanelor din apropiere. Răniţii au fost spitalizaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Sulawesi de Sud.Alte ArticoleAutocar plin cu zeci de români, blocat în Franţa. Motivul …Zece vapoare din România, pe care se află peste 100 de mii …COVID-19 ar fi fost creat într-un laborator din China. Fostul …

Părintele Wilhemus Tulak, preot la biserică, a declarat că atacatorul sinucigaş cu bombă a încercat să intre pe terenul bisericii pe o motocicletă, dar a fost oprit de un paznic. Zece persoane au fost rănite, unele dintre ele fiind în stare gravă, conform Agerpres.

Camerele de supraveghere au surprins momentul deflagraţiei. În imagini se văd flăcări, fum şi obiecte ajunse pe mijlocul drumului din cauza suflului exploziei.

Vă avertizăm! Imaginile au un puternic impact emoţional!

#Indonesia #[email protected] #BREAKING: An explosion has occurred outside a Catholic church in the Indonesian city of #Makassar.#NFF pic.twitter.com/p8asQR5gKg

— Ercan Harmancı (@ercanharmanci) March 28, 2021

Citeşte şi: Avion cu pasageri, dispărut. Marina din Indonezia a găsit locul prăbuşirii, fragmente din bagaje şi resturi de corpuri umane

Atac cu bombă la o biserică în Indonezia, comis de o grupare inspirată de Statul Islamic

Deocamdată, Poliţia din Indonezia nu a spus cine ar putea fi responsabil pentru atac şi nu a existat nicio revendicare imediată. Anchetatorii au dat vina pe gruparea Jamaah Ansharut Daulah (JAD), inspirată de Statul Islamic, pentru mai multe atacuri sinucigaşe în 2018 asupra bisericilor şi a unui post de poliţie în oraşul Surabaya, care au ucis peste 30 de persoane.

Pray for Makassar#bombunuhdiri#gerejakatedralmakassar pic.twitter.com/YMrBblIM2D

— Soegeng_SX4-225 (@RrSoegeng) March 28, 2021

Makassar este cel mai mare oraş din provincia Sulawesi. Acesta reflectă diversitatea religioasă din Indonezia, cea mai mare ţară cu majoritate musulmană din lume cu o minoritate creştină substanţială şi adepţi ai altor religii, notează sursa citată.

Gomar Gultom, şeful Consiliului Bisericilor din Indonezia, a descris atacul ca pe un „incident crud” în timp ce creştinii catolici sărbătoresc Duminica Floriilor şi a îndemnat oamenii să rămână calmi şi să aibă încredere în autorităţi.

Cel mai mortal atac al militanţilor islamişti în Indonezia a avut loc în insula turistică Bali în 2002, când atacatori sinucigaşi au ucis 202 persoane, majoritatea turişti străini.

Citeşte şi: Sat din Indonezia, inundat de un râu roşu ca sângele. Cum explică specialiştii fenomenul straniu

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*