Atac armat la un liceu din Tennessee, cu mai multe victime. Tensiuni şi la Minneapolis după ce un tânăr de culoare a fost ucis

Atac armat. Poliţia din Knoxville, Tennessee, a anunţat, luni, că a reacţionat la mai multe informaţii despre un atac armat la un liceu, care a produs cel puţin câteva victime, transmite Reuters.

”Au fost raportate mai multe victime împuşcate, inclusiv un ofiţer al KPD. Investigaţia este în curs în acest moment”, a anunţat poliţia din Knoxville pe Twitter.Alte ArticoleIncendiu la spital Covid din India: patru persoane au murit pe …Analiză AFP: Europa a depăşit pragul de un milion de morţi …Poliţistul care a omorât un tânăr de 20 de ani în trafic …

Atac armat. Imaginile transmise la televiziune au arătat poliţie şi echipaje de pompieri în jurul Austin-East High School, din estul oraşului Knoxville.

“Knox County Schools răspunde la un atac armat care a avut loc în această după-amiază la Austin-East Magnet High School. Strângem informaţii despre această situaţie tragică şi vom oferi informaţii suplimentare cât mai curând posibil”, a anunţat pe Twitter superintendentul Bob Thomas al Knoxville schools.

”Clădirea şcolii a fost asigurată, iar elevii care nu au fost implicaţi în incident au fost reunişi cu familiile lor”, a spus Thomas.

Postul local de televiziune 10 News a relatat că şcoala a fost carantinată strict şi că părinţilor li s-a spus să meargă în spatele campusului pentru a-şi lua copiii.

Atac armat VIDEO:

Shooting reported at a Knoxville, Tennessee-area high school

#BREAKING: Multiple victims reported, including a police officer, after a shooting at a #Knoxville, Tennessee-area high school this afternoon. WHAT WE KNOW: https://bit.ly/32659NB

Posted by ABC15 Arizona on Monday, April 12, 2021

Minneapolis sub tensiune în creştere după moartea unui tânăr de culoare ucis de poliţie

Minneapolis a cunoscut marţi a doua seară de demonstraţii, în pofida intrării în vigoare a unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii care vizează prevenirea extinderii violenţelor în acest oraş din nordul Statelor Unite, după moartea duminică a unui tânăr afro-american împuşcat de poliţie în plin proces asupra uciderii lui George Floyd, notează AFP.

„Manifestaţiile paşnice sunt de înţeles” după moartea „tragică” a lui Daunte Wright, a comentat în cursul zilei preşedintele democrat Joe Biden, spunând că este conştient de „furia şi durerea” trăite de afro-americani.

Dar „nu există absolut nicio justificare” pentru violenţe, a adăugat el, îndemnând „la calm” populaţia acestui mare oraş din nordul Statelor Unite, după o primă noapte de proteste marcate de jafuri şi altercaţii.

Pe lângă interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii în toată aglomeraţia urbană decretată de primarii oraşelor gemene Minneapolis şi St. Paul, o mie de soldaţi ai Gărzii Naţionale acţionează din greu pentru a preveni noi violenţe.

Cu puţin înainte de orele 21.00 (marţi, 02.00 GMT), la aproape două ore de la intrarea în vigoare a interdicţiei de circulaţie, zeci de protestatari au continuat să-şi agite pancartele şi să scandeze lozinci – în timp ce se adăposteau de ploaie sub umbrele şi glugi – în faţa secţiei de poliţie din oraşul Brooklyn Center.

Poliţistul care a omorât un tânăr de 20 de ani în trafic a încurcat armele. Imagini incredibile filmate cu camera portabilă VIDEO

Poliţia a tras de mai multe ori gaze lacrimogene în direcţia manifestanţilor şi le-a ordonat să se disperseze.

Furia lor este urmare a morţii lui Daunte Wright, un afro-american în vârstă de 20 de ani, împuşcat mortal de poliţie duminică în timp ce circula la volanul maşinii sale în acest oraş de la periferia Minneapolis, împreună cu prietena sa.

În cursul unui control legat de plăcuţele de înmatriculare necorespunzătoare, o agentă „şi-a scos arma în locul Taser-ului”, un pistol cu electroşoc, considerat a fi mai puţin letal decât o armă de foc, a declarat şeful poliţiei locale, Tim Gannon, vorbind despre o moarte „accidentală”.

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, el a prezentat înregistrarea tragediei de către camera pietonală a poliţiei.

În imaginile respective, agenţii sunt văzuţi cum îl scot pe tânăr din maşina sa şi îi pun cătuşe. El opune însă rezistenţă şi se aşează din nou în maşină. Poliţista poate fi auzită strigând „Taser, Taser” pentru a semnala că va trage. În schimb, se aude un foc de armă.

Luni seara, autorităţile judiciare din statul Minnesota au transmis într-un comunicat identitatea poliţistei implicate. Kimberly Potter, angajată a poliţiei din Brooklyn Center de 26 de ani, a fost suspendată din punct de vedere administrativ, a precizat documentul.

Această tragedie a reaprins furia la Minneapolis, care a cunoscut mai multe nopţi de revolte după moartea lui George Floyd la 25 mai, sub genunchiul poliţistului alb Derek Chauvin.

Live from Minneapolis

BBC Pidgin dey live for America as shooting of another black man, Daunte Wright for Minneapolis don spark fresh protests.#DaunteWright

Posted by BBC News Pidgin on Monday, April 12, 2021

Citeşte şi Practica îngenuncherii pe gâtul celor reţinuţi, folosită de 428 de ori de poliţiştii din Minneapolis. Două treimi erau afro-americani

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*