Angela Merkel, salutată cu standing ovation la ultimul său summit UE. Charles Michel: „Reuniunile fără Angela sunt ca Roma fără Vatican, ca Parisul fără Turnul Eiffel”

„Sper că nu vă veţi supăra pentru această ceremonie prilejuită de ultimul dvs summit”, i-a spus Charles Michel, preşedintele Consiliului European. „Reuniunile Celor 27 fără Angela Merkel sunt ca Roma fără Vatican sau Parisul fără Turnul Eiffel„, a adăugat el, citat de AP.

„Plecarea dvs de pe scena europeană ne atinge din punct de vedere politic, dar ne umple şi de emoţie. Sunteţi un monument„, a mai spus Charles Michel, salutând „înţelepciunea” cancelarului, care le va lipsi europenilor „în special în perioadele delicate”.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Tragedie la Hollywood. Cine e femeia împușcată de Alec Baldwin …Explozie la o fabrică de praf de puşcă, în Rusia. 16 oameni …

Şefii de stat şi de guvern au elogiat anterior spiritul de compromis al responsabilei germane pe picior de plecare, precum austriacul Alexander Schallenberg, care a numit-o „artizană a păcii în sânul UE”, sau luxemburghezul Xavier Bettel, pentru care ea este „o maşină a compromisului”.

Citeşte şi Olaf Scholz, un pas mai aproape pentru a-i succeda lui Angela Merkel în funcţia de cancelar. Acord preliminar pentru formarea unui nou guvern, în Germania

La acest ultim summit, în care Polonia a fost aspru criticată pentru încălcările statului de drept, politiciana germană şi-a lăsat din nou amprenta, pledând pentru dialog cu Varşovia.

Responsabilii europeni i-au oferit cancelarului un cadou reprezentând clădirea în care se desfăşoară summiturile europene.

Citeşte şi SONDAJ: peste jumătate dintre germani nu cred că o să le lipsească Angela Merkel

În cadrul intervenţiei sale, Charles Michel i-a adus un omagiu şi suedezului Stefan Lofven, care va părăsi în noiembrie postul de prim-ministru, pe care îl ocupă din 2014. „Aţi marcat reuniunile noastre prin prezenţa dvs puternică şi liniştitoare”, i-a spus Michel politicianului suedez, salutând angajamentul său pentru „progresul social„, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și…

Ce SOARTA! Ce s-a ales de medicul-erou din Apuseni. Ce familie are și câți BANI câștigă acum

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*