Alexandru Rafila: „Trebuie să ajungem la 100.000 de vaccinaţi pe zi”

Reprezentantul României la OMS, deputatul Alexandru Rafila (PSD), a declarat luni la Antena 3, că vaccinul poate pune capăt pandemiei:

„La nivel global cu siguranta si anul viitor va fi an pandemic pentru ca multe tari nu au acces la vaccin. Nu exista vaccin perfect sa ofere 100% protectie dar daca vom avea mult mai putin cazuri si mai putine cazuri grave putem considera ca pandemia s-a sfarsit si trecem de la raspandire comunitara la raspandire sporadica si atunci lucrurile reintra in normal.

Trebuie sa atingem 100.000 de vaccinuri zilnic ca sa putem sa ajungem la speranta de inchidere a epidemiei. Din aprilie-mai problemele se vor muta de la aprovizionare la comunicare, vor veni milioane de teste in Romania si la asta trebuie sa lucram, sa fie centrele de vaccin pline de oameni, sa-i convingem de beneficii”, a declarat Alexandru Rafila.Alte ArticoleFlavia Groşan, după audierea în Comisia de etică: „Nu …Ivermectina nu este recomandată de EMA în tratamentul anti-COVIDBolnavii de COVID au început să refuze administrarea oxigenului, …

„Dupa incheierea pandemiei masca nu va mai fi obligatorie, nici la gripa sezoniera nu se cere mască. Nu sunt de acord cu abordarea că masca este botniță. Estimarea mea este ca 4 milioane de romani au trecut prin boala, 20% din populatie”, a mai spus Rafila.

Comitetul de coordonare a vaccinării: 46.500 de persoane aflate pe listele de aşteptare au fost programate

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) arată că 46.500 de persoane dintre cele aflate pe listele de aşteptare şi notificate prin SMS şi email s-au programat pentru vaccinare.

„Din cele aproximativ 78.000 de persoane notificate prin SMS şi e-mail, 46.500 de persoane s-au programat pentru vaccinare”, a transmis, luni, CNCAV.

Conform sursei citate, persoanele din listele de aşteptare sunt notificate prin SMS şi e-mail când sunt locuri disponibile în centrul selectat, iar fiecare persoană are la dispoziţie 24 de ore să îşi aleagă în platforma informatică ziua şi ora când poate merge la vaccinare. Ulterior, pe e-mail se va primi recipisa care atestă programarea.

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 47.196 persoane şi s-au înregistrat 230 de reacţii adverse. Un număr de 109 reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Potrivit CNCAV, de la ultima raportare au fost vaccinate 47.196 persoane, dintre care 35.850 cu serul Pfizer, 4.023 cu Moderna şi 7.323 cu AstraZeneca. 23.874 au primit prima doză de vaccin şi 23.322 pe cea de-a doua.

De la debutul campaniei de vaccinare, s-au vaccinat 1.769.978, dintre care 798.730 au primit ambele doze de vaccin.

BILANŢ vaccinare 22 martie 2021. Aproape 50.000 de vaccinaţi, 230 de reacţii adverse în 24 de ore

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*