Alexandru Rafila spune că al treilea val al pandemiei ar putea să ţină şase săptămâni. Medicul critică raportările zilnice de Covid: „E clar că cifrele nu sunt cunoscute”

”Acest val trei s-ar putea să ţină o perioadă de circa şase săptămâni, când sper să intrăm într-un trend descrescător. Problema noastră este următoarea: mergem pe un trend crescător real sau nu? Pentru că în momentul de faţă vedem pe secţiile de Terapie Intensivă şi spitale că se ocupă în proporţie tot mai mare şi noi, aparent, suntem pe un platou”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Alexandru Rafila a adăugat că cifrele reale nu sunt cunoscute, astfel că nu se poate estima cu precizie cât va dura cel de-al treilea val al pandemiei.Alte ArticoleFostul consilier a lui Voiculescu a făcut anunţul: Cât durează …Emilian Imbri, revoltat la adresa protestatarilor. ”Este mai …Reacții adverse insuportabile după vaccinul AstraZeneca. O …

Citeşte şi Alexandru Rafila a spus clar cine este vinovat pentru creşterea numărului cazurilor de Covid: „Ministerul Sănătăţii cu cel din fruntea lui”

”Suntem la 6.000 – 6.500 de cazuri ce sunt raportate zilnic. E o mare diferenţă. Ţări care au avut situaţia din ATI şi spitale similară cu a României din acest moment, raportau zilnic nu 6.000 de cazuri, ci raportau zilnic 18.000 de cazuri. Este în mod evident clar că cifrele nu sunt cunoscute. Eu nu pot să spun că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau 30 de zile”, a declarat Rafila, reprezentantul României la OMS.

Medicul parlamentar a mai precizat că estimarea este una personală.

”Este o estimare personală. Această estimare este legată de două elemente care sunt extrem de importante. Primul este testarea corectă şi identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate şi izolarea lor este o condiţie şi a doua condiţie, care din păcate in momentul de faţă reprezintă o mare vulnerabilitate, este lipsa parteneriatului dintre Guvern şi populaţie şi lipsa de încredere. O populaţie neîncrezătoare care nu aude decât baliverne la televizor, în mod evident nu va fi solidară cu aceste măsuri”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Citeşte şi Alexandru Rafila îl laudă pe Sorin Cîmpeanu: A fost un adevărat apărător al drepturilor copiilor la educație

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*