Alexandru Rafila îl face praf pe Vlad Voiculescu: „Văd aceeaşi lipsă de asumare de responsabilitate de când a fost numit”

Alexandru Rafila îl face praf pe Vlad Voiculescu. Deputatul PSD spune că gafele făcute de ministrul Sănătății dovedesc faptul că acesta refuză să-și asume responsabilitatea şi că tot timpul este altcineva de vină.

Alexandru Rafila îl face praf pe Vlad VoiculescuAlte ArticoleMarcel Ciolacu îi acuză pe Cîţu, Voiculescu şi Orban că …PSD anunţă că pregăteşte moţiune de cenzură şi insistă …Adina Alberts cere românilor donaţii pentru a lupta contra …

Citeşte şi EXCLUSIV Teologul Valentin Guia îi cere demisia lui Vlad Voiculescu: „25.000 de familii îngropate ca ultimii câini. Să vă fie ruşine!”

Reprezentantul României la OMS a vorbit în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” despre situația în care a ajuns ministrul Sănătății deoarece nu cunoștea un ordin al propriului minister.

„Eu văd aceeași lipsă de asumare de responsabilitate de când a fost numit, a căzut în capcana ziariștilor”, a precizat deputatul PSD.

Reamintim că Vlad Voiculescu a anunţat joi modificarea unui ordin al ministrului Sănătăţii privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID, fără să ştie prevederile existente. În momentul în care i-au fost prezentate reglementările stabilite de autorităţi, ministrul Sănătăţii a răspuns cu sintagma care l-a făcut celebru pe Florin Iordache: „altă întrebare”.

Vlad Voiculescu dă explicaţii după gafa despre înmormântarea morţilor de COVID. Mesajul ministrului Sănătăţii

Citeşte şi EXCLUSIV Monica Pop dă de pământ cu Vlad Voiculescu după scandalul înmormântărilor morţilor de Covid: „Tot ce a făcut acest om este împotriva oamenilor”

„Tocmai am avut o întâlnire cu Secretariatului de Stat pentru culte și reprezentanți ai cultelor din România în care s-a discutat despre accesul pacienților internați cu COVID-19 la asistență religioasă și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2.

Am căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține. Ritulul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege.

Am căzut de asemenea de acord în cadrul întâlnirii pe respectarea normelor și măsurilor de siguranță suplimentare propuse de Ministerul Sănătații.

Le mulțumesc reprezentanților cultelor – Biserica Ortodoxă Română – Pr. Vicar Administrativ Patriarhal Ionuț Corduneanu, Biserica Romano-Catolică din România – Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Aurel Percă, președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România, Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie – domnul președinte Virgil Achihai și de asemenea secretario de stat Andreea Moldovan și Monica Althamer din partea Ministerului Sănătății, din partea Secretariatului de Stat pentru culte secretarul de stat Victor Opaschi și directorul adjunct Cezar Păvălașcu.

PS: Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.”, a transmis ministrul pe pagina de Facebook.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*