Alexandru Rafila îl desfiinţează pe Vlad Voiculescu: Să te trezeşti după trei luni că ai o problemă şi vrei să o rezolvi sâmbătă seara

Alexandru Rafila îl critică pe ministrul Sănătăţii pentru decizia acestuia de a-i convoca sâmbătă seară pe managerii spitalelor din Capitală la discuţia privind extinderea capacităţii de terapie intensivă pentru patologia COVID-19. „Să te trezeşti după trei luni că ai o problemă şi vrei să o rezolvi sâmbătă seara nu cred că este o abordare profesionistă şi responsabilă”, consideră Alexandru Rafila.

Situaţie critică în România. Vlad Voiculescu: „Avem azi două noi recorduri. Prioritatea zero este salvarea de vieţi”Alte ArticoleDecizia luată de medicul Flavia Groşan: „Mă puneau să …Managerii spitalelor bucureştene, apel disperat către populaţie: …Bilanţ vaccinare 4 aprilie 2021. Aproape 50.000 de români s-au …

„Nu vreau să mai comentez pentru că  nu vreau să fie interpretat în registru politic ceea ce spun eu, dar modul de abordare al Ministerului Sănătăţii, sau al ministrului Sănătăţii eu nu-l înţeleg. Totuşi, e membru al Guvernului României, până una-alta ar trebui să răspundă unor  deziderate ale coordonării acestei pandemii din punctul de vedere al Guvernului. Dânsul are un program personal, mă rog, în sfârşit, nu mai intru în detalii. Eu am rămas, de exemplu, foarte surprins aseară, când la ora 9 şi un sfert, deci  sâmbătă la ora 9 şi un sfert a convocat directorii spitalelor din Bucureşti la o şedinţă ca să discute despre problema paturilor ATI. Or, lucrul ăsta cred că-l discutăm de trei luni, să te trezeşti după trei luni că ai o problemă şi vrei să o rezolvi sâmbătă seara, nu cred că este o abordare profesionistă şi responsabilă” a afirmat Alexandru Rafila duminică seară, la B1 Tv.

Rafila consideră că Ministerul Sănătăţii ar trebui să ajute Ministerul Educaţiei în ceea ce priveşte campania de informare privind testarea în şcoli pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, el arătând că spre deosebire de alte ministere, cel al Educaţiei nu are direcţie medicală.

CTP, necruţător cu Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu. „Au făcut mai mult rău decât protestele. Când ești ministru stai cu masca pe față și când dormi”

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat duminică, după o întâlnire cu directorii de spitale pe tema măririi numărului de paturi din secţiile de terapie intensivă, că sunt 167 de copii cu COVID internaţi, dintre care 16 la terapie intensivă. Doi dintre cei aflaţi la ATI sunt intubaţi. De asemenea, ministrul a remarcat că vedem acum persoane sănătoase care nu numai că ajung să fie internate în spital, ci dezvoltă forme grave ale bolii. El a anunţat că ministerul „s-a concentrat” asupra mai multor măsuri pentru a gestiona cazurile tot mai numeroase de îmbolnăvire cu COVID-19. Una dintre decizii este aceea de a apela la spitalele dedicate bolnavilor cu alte afecţiuni, alte decizii ţin de „regândirea şi optimizarea fluxurilor medicale” care ar avea ca scop reducerea presiunii din unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, dar şi concentrarea mai multor resurse pentru patologia COVID.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*