Alexandru Rafila, despre numărul bolnavilor de COVID de la ATI. „Peste 30 de zile ne așteptăm la o scădere a cazurilor”

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre evoluţia îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în valul trei al pandemiei. El apreciază că numărul românilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 va începe să scadă peste 30 de zile.

„Eu cred că vom intra într-o perioadă de descreştere. Mă uit în spital, la ATI. Cred că peste încă 30 de zile va fi o scădere, mai aşteptăm încă o lună de zile”, a declarat medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, la Aleph News, conform Mediafax.Alte ArticoleBeatrice Mahler Să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, …Ministrul Vlad Voiculescu, atacat şi de PNL, şi de PSD: „Nu …Valeriu Gheorghiţă: „Din cauza COVID-19 se moare, din …

Reprezentantul României la OMS este de părere cdă introducerea certificatului verde de călătorie ar trebui realizată fără a produce discriminări.

„Trebuie să existe o facilitate, dar nu trebuie să existe discriminare. Trebuie să se testeze”, a precizat dr. Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Citeşte şi: Alexandru Rafila îl face praf pe Vlad Voiculescu: „Văd aceeaşi lipsă de asumare de responsabilitate de când a fost numit”

De asemenea, deputatul PSD a făcut comentarii privind gafele făcute de ministrul Sănătății dovedesc faptul că acesta refuză să-și asume responsabilitatea şi că tot timpul este altcineva de vină. Reprezentantul României la OMS a vorbit în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” despre situația în care a ajuns ministrul Sănătății deoarece nu cunoștea un ordin al propriului minister.

„Eu văd aceeași lipsă de asumare de responsabilitate de când a fost numit, a căzut în capcana ziariștilor”, a precizat deputatul PSD.

Reamintim că Vlad Voiculescu a anunţat joi modificarea unui ordin al ministrului Sănătăţii privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID, fără să ştie prevederile existente. În momentul în care i-au fost prezentate reglementările stabilite de autorităţi, ministrul Sănătăţii a răspuns cu sintagma care l-a făcut celebru pe Florin Iordache: „altă întrebare”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Monica Pop dă de pământ cu Vlad Voiculescu după scandalul înmormântărilor morţilor de Covid: „Tot ce a făcut acest om este împotriva oamenilor”

În bilanțul coronavirus de joi, 8 aprilie, s-au înregistrat 4989 noi infectări, 172 de decese și un nou record de cazuri la ATI: 1495 de bolnavi. În ultima raportare se arată că au fost efectuate 29.278 de teste RT-PCR (17.439 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.839 la cerere) și 11.214 teste rapide antigenice.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 8 aprilie. Aproape 1.500 de pacienţi la ATI şi peste 170 de decese COVID în 24 de ore

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*