Adrian Marinescu a vorbit despre sfârşitul pandemiei. La ce trebuie să se aştepte românii în perioada următoare: Este ceea ce-mi trebuie ca să pot să rezolv pandemia

Adrian Marinescu a vorbit despre sfârşitul pandemie. Faptul că, în ciuda acestor vești bune, se recomandă în continuare păstrarea unor măsuri de prevenție are o logică, pentru că vrem să închidem pandemia, a zis medicul.

Adrian Marinescu a vorbit despre sfârşitul pandemie. La ce trebuie să se aştepte românii în perioada următoare:Alte ArticoleMihaela Bilic spulberă miturile. ”Nu poți vindeca bolile …STUDIU. Vaccinul Pfizer-BioNTech, protecție asigurată pentru …Un tânăr din Iași a murit de COVID la doar 22 de ani. Virusul …

„Pandemia nu se închide precum o ușă, dar vrem să o închidem într-un timp rezonabil, pas cu pas. Și, atunci, am nevoie să mă vaccinez și am nevoie de măsurile de prevenție pentru ca virusul să dispară ușor-ușor din circulație. Este ceea ce-mi trebuie ca să pot să rezolv pandemia într-un interval de timp. După părerea mea, pandemia se va închide transformând-o în focare de regiune sau în focare izolate și lucrul acesta va însemna o perioadă mai lungă de timp.

Când mă refer că se va închide, mă refer la faptul că imunizarea va fi la nivel de masă și probabil că 70 la sută din populația globului va fi imunizată și atunci clar că măsurile de relaxare vor veni. Când mă refer la regiuni, e posibil ca la un moment dat pandemia să spunem că s-a închis, dar să fie anumite regiuni unde o să mai avem cazuri. Lucrurile nu se pot închide dintr-odată. Altfel spus, închiderea pandemiei nu înseamnă că dispare infecția SARS-CoV-2. Facem diferența între a mai exista virusul și a fi pandemie. La un moment dat, cu siguranță nu va mai fi nevoie să purtăm mască”, a spus medicul.

„Probabil că din toamnă ar trebui să fie o situație mult mai echilibrată decât acum. Momentul în care se va întâmpla să renunțăm la măsurile de prevenție e greu de spus și întrebarea e: vom renunța la purtarea măștii în spațiile închise? Nu, cred că întâi o să mergem cu spațiile deschise, o să o luăm treptat. Așa cum măsurile restrictive au venit pas cu pas, și cele de relaxare vor veni de asemenea”, a adăugat el.

„Următoarele două luni vor fi cu multe cazuri. Cam două luni vor fi grele de acum. Nu m-aș gândi că e vorba de un vârf sau de un platou, m-aș gândi că sunt două luni cu presiune mare la nivelul spitalelor și mă aștept ca undeva după aceste două luni lucrurile să se așeze treptat și, în momentul în care se termină vara, să fie în mod categoric mai bine decât acum”, a mai zis Adrian Marinescu. 

Citeşte şi: Adrian Marinescu are vești bune! Valul trei al pandemiei COVID va fi mai scurt

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*