Adina Vălean anunţă când va fi gata paşaportul COVID. „Nu va fi o condiție esențială pentru călătorie”

Adina Vălean a explicat că adeverinţa nu este un paşaport, ci un document unic european, „o dovadă pentru o situaţie în care un cetăţean al unui stat membru se poate afla”.

„Și anume dacă are un vaccin făcut, dacă are un teste PCR făcut sau a trecut prin boală și în consecință are o imunitate naturală. În momentul de față, cetățenii din România știu foarte bine că atunci când merg și fac vaccinul, primesc un certificat de vaccinare, sunt introduși într-o bază de date națională. De asemenea, când fac un test PCR primesc o dovadă a rezultatului testului.Alte ArticoleGabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu. „E dovada …Diana Şoşoacă, atac furibund la adresa lui Raed Arafat. „Nici …Ludovic Orban, după ce UE vrea să devină zonă de libertate …

Toate acestea, în România și în alte țări, arată complet diferit. Când cineva circulă dintr-un stat în altul există probleme de recunoaștere a acestor documente între statele membre. Prin acest regulament, Comisia propune astăzi (miercuri – n.r.) unificarea, standardizarea acestor certificate pentru a nu mai întâlni situații în care se solicită aceste documente la intrarea într-un stat european, iar dacă nu corespund, atunci acea persoană se poate regăsi în situația să fie întors din drum”, a explicat Adina Vălean la Digi24, conform Mediafax.

Comisarul european pentru Transporturi a precizat că această adeverinţă electronică de liberă circulaţie ar putea fi activă la 1 iunie 2021.

Adina Vălean a subliniat că în prezent nu există o restricție a valabilității adeverinței. Motivul: specialiștii nu s-au pus de acord cât îți asigură imunitate un vaccin, cât durează anticorpii după boală.

Citeşte şi: Claudiu Năsui: „Nu susţinem paşaportul de vaccinare. Să existe un mod mutual de a recunoaşte certificatele de test”

Adina Vălean explică cum vom putea călătorie în pandemia COVID-19. „Statele membre sunt obligate să ofere o alternativă”

De asemenea, comisarul european a mai spus că această adeverință nu va fi singura condiţie pentru a putea călători.

„Nu va fi o condiție esențială pentru călătorie. Statele membre sunt obligate să ofere o alternativă. Se va supune unui alt fel de restricții pe care statul respectiv îl va cere”, a mai spus Adina Vălean, conform sursei citate.

Comisia Europeană a propus crearea unei adeverinţe electronice pentru a facilita libera circulaţie, în condiții de siguranță, în Uniunea Europeană, în timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit sursei citate, adeverința electronică verde va reprezenta dovada că deţinătorul acestui document a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea.

Citeşte şi: Cum va arăta paşaportul COVID. CE propune crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru călătoria în interiorul UE

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*