A murit scriitorul Larry McMurtry, câştigător al premiului Pulitzer. Avea 84 de ani

A murit scriitorul Larry McMurtry. El este autorul frescei literare „Lonesome Dove”, care spune povestea cuceririi Vetului american, în secolul XIX, sau opere adaptate pentru cinema şi televiziune.

Larry McMurtry a semnat şi 30 de scenarii, între care „Brokeback Mountain”, care spune povestea de dragoste dintre doi cowboy (Heath Ledger şi Jake Gyllenhaal), scris împreună cu Diana Ossana şi adaptat după romanul lui Annie Proulx. Acest scenariu i-a adus în 2006 un premiu Oscar.Alte ArticoleMirela Vaida va fi înlocuită la Acces Direct. Emilia Ghinescu, …Andreea Esca, alături de Gerard Pique, în Dubai. Imaginea care …Gestul lui Gigi Becali pentru Cornelia Catanga: „O voi …

„Sunt critic faţă de mitul cowboy-ului„, a declarat el în 1988, într-un interviu. Prin urmare, cărţile sale descriu cu realism epopeea bărbaţilor care au apărat frontiera mexicană şi care i-au protejat pe colonişti de triburile indiene.

Citeşte şi: Schimb dur de replici între Olivia Steer și Mircea Cărtărescu, după ce scriitorul a anunțat că s-a vaccinat anti-Covid

A murit scriitorul Larry McMurtry

„Lonesome Dove”, premiat în 1986 cu Pulitzer, a fost adaptat în 1989 în mini serie, cu Robert Duvall, Tommy Lee Jones, Dany Glover, Angelica Huston şi Diane Lane. Un alt serial a fost realizat în 1993, cu John Voigt şi Ricky Schroder.

McMurtry a împărţit în 1973 o nominalizare la premiul Oscar cu Peter Bogdanovich pentru adaptarea romanului său „The Last Picture Show”.

Romanul său „Tendres Passions” a fost transpUs pe ecran în 1975, cu Shirley MacLaine, Jack Nicholson şi Debra Winger. Producţia a câştigat premiul Oscar pentru „cel ami bun film” în 1983.

Născut în Wichita Falls, Texas, în 1936, el a cresct la o fermă, şi şi-a petrecut viaţa lângă Archer City, la două ore de Dallas, unde a avut o librărie cu cărţi vechi, una dintre cele mai mari din ţară. A scris primul roman, „Horseman, Pass By” la vârsta de 25 de ani, atunci când preda engleza la Universitatea din Texas, scrie Stiripesurse.ro.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*