A fost înregistrat primul vaccin anti-Covid pentru animale, din lume. Subiecţii din teste au dezvoltat anticorpi în proporţie de 100%

Rusia dispune deja de trei vaccinuri anti-COVID-19 pentru oameni, cel mai cunoscut fiind Sputnik V. Moscova a aprobat, de asemenea, în regim de urgenţă alte două vaccinuri, EpiVacCorona şi CoviVac. Acest vaccin pentru animale, dezvoltat de o unitate a Rosselkhoznadzor, a fost numit Carnivac-Cov, a precizat autoritatea federală rusă.

„Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci, vulpi şi alte animale„, a declarat directorul adjunct al Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov, citat de Sputnik.Alte ArticoleO asistentă de 38 de ani a murit în urma unei tromboze, la …A murit la 20 de minute după vaccinul cu AstraZeneca. Se aşteaptă …Cutremur cu magnitudine peste 5 la o adâncime de doar 10 km

Citeşte şi Românii ar putea avea zile libere pentru vaccinarea antiCOVID. Anunţul făcut de premierul Cîţu!

„Rezultatele studiilor ne permit să concluzionăm că vaccinul este inofensiv şi extrem de imunogen în condiţiile în care toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului în 100% din cazuri„, a adăugat el.

Imunitatea indusă de acest vaccin pentru animale durează şase luni după vaccinare, însă dezvoltatorii serului continuă să analizeze acest aspect.

Producţia în masă a vaccinului ar putea începe din aprilie, a precizat Rosselkhoznadzor.

Citeşte şi Pfizer anunţă că vaccinul său anti-COVID are eficienţă 100% pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

În acelaşi timp, misiunea ştiinţifică însărcinată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să caute originea pandemiei consideră că, cel mai probabil, coronavirusul SARS-CoV-2 a trecut din regnul animal la oameni, dar încă nu a stabilit cum s-a întâmplat acest lucru.

Ipoteza ca trecerea să se fi făcut indirect, printr-o specie intermediară, a căpătat cea mai mare greutate în raportul final al experţilor, care au depus în ultimele luni eforturi pentru a identifica geneza crizei sanitare care a cuprins întreaga lume de peste un an.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*