5 reţete delicioase de clătite

Lista celor mai apreciate rețete de clătite:

Rețetă de clătite cu gem.

Această rețetă de clătite este sigur cea mai cunoscută de rețetă de clătite, fiind totodată rețeta de clătite a copilăriei noastre.
Ingrediente pentru rețeta de clătite:

300ml de lapte;
Esență de vanilie;
3 linguri de zahăr;
100-200g e găină;
4 ouă;
5g de unt (untul poate lipsi uneori din compoziția rețetei de clătite);
Gem sau dulceață;
Ulei pentru prăjit.

Mod de preparare a rețetei de clătite:
¾    Se bat cele 4 ouă cu zahărul, iar apoi se adaugă zahărul.
¾    Se adaugă esența, un praf de sare, untul și făina (care se adaugă treptat).
¾    Se amestecă bine până când se obține o pastă omogenă.
¾    O tigaie se unge cu ulei și se lasă la încălzit, apoi se pune puțin din aluatul pentru clătite.
¾    Se întorc clătitele pe o parte și pe alta.
¾    La final se adaugă gemul sau dulceața peste clătitele deja făcute.
Clătitele vor ieși fragede și pufoase, iar secretul acestei rețete de clătite este untul din compoziție.

Rețetă de clătite cu ciocolată și banane

Rețeta de clătite cu ciocolată și banane adună la un loc două dintre cele mai delicioase alimente și anume ciocolata (pe care toți o iubim) și bananele (care sunt bogate în vitamine).
Ingrediente pentru rețeta de clătite cu ciocolată și banane:
¾    200g de lapte sau apă (plată sau minerală);
¾    3 ouă;
¾    1 linguriță de ulei;
¾    O esență de vanilie;
¾    2 lingurițe de zahăr;
¾    Un praf de sare;
¾    500ml de apă (plată sau minerală);
¾    Ciocolată;
¾    1-2 banane.
Mod de preparare a rețetei de clătite cu ciocolată și banane:
                                     I.          Se adaugă toate ingredientele într-un bol și se amestecă bine, apoi se adaugă făina treptat și se amestecă până ce are consistența unei smântânii subțiri.
                                   II.          Se unge o tigaie cu ulei și se încinge, apoi se pune cu polonicul din compoziție. Se întorc clătitele pe o parte și pe alta.
                                 III.          Între timp se taie bananele în bucățele mici sau feliuțe.
                                IV.          Când clătitele sunt gata se umplu cu ciocolată topită și cu bucățelele de banane.
 

Rețetă de clătite gratinate.

Ingrediente pentru rețeta de clătite gratinate:
¾    Pentru clătite:

4 ouă;
350ml de lapte;
Sare;
50g de unt;
250g de făină.

¾    Pentru umplutură:

100g de gorgonzolla;
20g de unt;
150g de prosciutto sau jambon feliat;
50g de philadelphia;
50g de parmezan.

¾    Pentru decor:

Parmezan;
Cașcaval;
Bucățele de unt.

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru clătite într-un bol, alături de untul topit și răcit.
Umplutura se realizează amestecând gorgonzola cu philadelphia.
După ce clătitele sunt gata se ung cu crema obținută anterior punându-se câte o felie de prosciutto sau de jambon feliat deasupra.
O parte dintre clătite le vom rula iar pe altele le vom împături.
Cele rulate se vor pune într-o tavă (deja unsă cu unt), iar cele împăturite le vom pune deasupra celor rulate.
Se va rade cașcaval și parmezan, se vor adăuga bucățele de unt și se va da tava la cuptor timp de 20 de minute sau până când clătitele sunt gătite complet.

 

Rețetă de clătite în stil american și cu sirop de arțar

Ingrediente:

O linguriță de praf de copt;
45g de unt;
2 ouă;
O cană de lapte;
O cană de făină;
Bacon (opțional);
Sirop de arțar.

 
Mod de preparare:

Se mixează cele două ouă împreună cu untul topit și cu laptele, iar apoi se adaugă treptat făina, praful de copt și un vârf de sare.
Se mixează până când obținem o compoziție omogenă.
Baconul se va pune la cuptor, la foc mediu până când va deveni crocant.
Într-o tigaie încinsă se pune compoziția realizată, până când clătita capătă o culoare aurie pe ambele părți. Se realizează aceeași procedură până când se termină compoziția.
La final se adaugă siropul de arțar, iar clătitele se servesc calde.

 

Rețetă de clătite aperitiv.

Ingrediente:

100ml de apă minerală sau plată;
În cazul în care nu este post se pot adăuga ouă și lapte;
100g de făină;
Un praf de sare.

Pentru umplutură:

Cașcaval;
Șuncă;
Brânză;
Carne tocată (călită cu ceapă și cu condimente).

Mod de prepararea a rețetei de clătite aperitiv:
                                     I.          Într-un vas se adaugă treptat făina, apa, praful de sare și se amestecă bine până când se obține un amestec asemănător cu smântâna subțire.
                                   II.          Clătitele se coc într-o tigaie încinsă.
                                 III.          Clătitele le puteți umple separat cu cașcaval, șuncă, brânză și carne tocată sau se pot umple cu o combinație dintre cele enumerate anterior.
                                IV.          Această rețetă de clătite aperitiv se poate servi și cu smântână.

Sursa: RomaniaTV

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *